Powerturf on kelluva harjasmatto, joka mekaanisesti pitää veneen pohjan puhtaana ilman myrkkymaalia. Vene ajetaan harjasmaton päälle saavuttaessa satamaan. Harjasmaton toiminta perustuu kitkaan, joka harjaa pohjan puhtaaksi kun vene liikkuu matolla. Myös tuuli, aallot ja virtaukset liikuttavat venettä maton päällä, joten pohja pysyy puhtaana myös silloin kun venettä ei käytetä. Tuote soveltuu perämoottorilla tai vetolaitteella varustetuille moottoriveneille, joissa on V-pohja. Tutustu huolella käyttöohjeisiin jo ennen tuotteen ostamista ja tiedustele veneellesi sopivaa kokoa harjasmatolle meiltä tai lähimmältä jälleenmyyjältä. Näin varmistat että tuote soveltuu käyttöösi.

Joustavan ja samalla tukevan monikerrosrakenteen ansiosta Powerturfilla on ylivertaisia ominaisuuksia vastaaviin veneen kelluviin runkosuojiin nähden.

Merkittävin näistä eduista on että myös kaikista kriittisin viimeinen osa veneen pohjan takareunassa pysyy hyvin puhtaana. Tämä osa muodostaa veneen ollessa plaanissa helposti yli 30% pinnasta mikä vedessä aiheuttaa kitkaa. Syy tähän on osittain rakenne joka pysyy takareunassa suorana ja osittain myös karkea harjas.

Harjas myös puhdistaa pohjasta kasvuston sekä tuoreet merirokot silloin kun vene on ollut pidemmän aikaa muualla käytössä.

Kellutusvoima joka aikaansaadaan yhteensä n. 15 mm solumuovikerroksella on omassa luokassaan ja pitää paineen pohjaa vasten. Tämä tarkooittaa ettei sinun  tarvitse pestä maton alapuolta.

Powerturf on menestynyt loistavasti testeissä, josta hyvänä esimerkkinä Suomen johtavan moottorivenelehden Kipparin laaja käyttötesti kaudella 2014. Lokakuun lopulla kun testivene nostettiin ylös, tarkastelua varten pohja oli täysin puhdas. Lisäksi vauhti ja moottorin kierrokset olivat täsmälleen samat läpi kauden suoritetuissa mittauksissa.

Kotimainen Powerturf ja muut veneen mekaaniseen puhdistukseen perustuvat menetelmät kuten Powerbrush ovat vaihtoehtoja vesistölle haitallisille veneen pohjan myrkky -maaleille.

Seaboost Oy haastaa kaikki vesillä liikkujat tutustumaan veneen pohjan mekaaniseen puhdistamisen tehokkuuteen ja taloudellisuuteen. Tutustu myös Overdrive pinnoitteeseen joka vähentää veneesi kitkaa ja erikseen on suunniteltu mekaanista eliönestoa käyttäville veneille.

pat. pend.

Palkittu testimenestyjä.

Tutustu testituloksiin

Suomen johtava moottorivenelehti Kippari vahvistaa kauden 2014 SeaBoost Powerturf käyttötestin loppuraportissa (11/2014) sen minkä me jo tiesimme. Huolimatta lämpimästä ja kasvustolle otollisesta kesästä testiveneen pohja oli täysin puhdas sekä merirokosta että kasvustosta. Kauden lopulla veneen huippunopeus ja –kierrokset olivat aivan samat kun kauden alussa.

Lue ilmaiseksi testin loppuraportti tästä.

Lataa tästä

Kippari lehden käyttötestissä 2014 mukana ollut Powerturf on talvehtinut jo kaksi kautta vesillä ja odottaa nyt innokkaana kolmatta veneilykautta!

Harjasmatto kevätjäässä 2015

Vuokraa käyttöösi Powerturf harjasmatto avaimet käteen periaatteella.