Veneen pohjan maalaus on avain suorituskykyyn

Veneen pohjan pinta ja puhtaus vaikuttavat ratkaisevasti kitkan muodostumisen vedessä. Seaboost Overdrive on uuden sukupolven suorituskykyinen antifouling-pinnoite. Overdrive on läpinäkyvä, hydrofobinen (vettä hylkivä) ja hydrofiilinen (vettä absorboiva). Tämä yhdistelmä tarjoaa ainutlaatuiseen amfifiilisen eliönesto-pinnoitteen, joka lisäksi on kova ja kulutusta kestävä.

Overdrive etuja ovat:

  • pieni kitka, joka tarjoaa suorituskykyä
  • eliöiden on vaikea kiinnittyä pinnoitteeseen
  • erittäin helppo puhdistaa
  • puhdistuu ajossa
  • kova pinta kestää mekaanista puhdistusta, kuten harjanpesukoneita ja harjoja
  • suojaa kosteudelta ja korroosiolta
  • 100% biosidivapaa ECO-tuote
  • huoltoväli jopa 6 vuotta

Overdrive pinnoitetta voit harjata ja pestä kauden aikana vahingoittamatta pintaa mikä käytännössä myös tarkoittaa, ettei vesistöihin harjata myrkkyjä ja mikro-muoveja. Pinta ei myöskään kuivu pilalle, kun vene nostetaan vedestä.

Tästä syystä voit nauttia veneesi suorituskyvystä läpi kauden ja jättää taaksesi vuosittaisen maalaamisen myrkyillä.

Myrkkymaalit saastuttavat vesistöjä erittäin haitallisilla biocideillä kuten kuparilla ja sinkillä. Myrkky-maalien toiminta perustuu myös kitkan muodostamaan eroosioon joka myrkkyjen lisäksi vapauttaa vesistöön mikro-muoveja. Myrkkyvärit ovatkin yksi suurimmista yksittäisistä lähteistä, kun tarkastellaan vesistöön päätyviä mikro-muoveja.

Overdrive oli mukana 2013 Saksan ympäristöministeriön rahoittamassa laajassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin turvallisia pintoja veneiden harjapesuun. Overdrive oli ainoa pinnoite, joka antoi moitteettoman pesutuloksen ja kesti 40 pesukertaa harjapesukoneessa kulumatta.

Overdrive pinnoite on pohjoismaiden johtavien venepesupalveluiden hyväksymä (BoatWasher Sweden ja RentUnder/Drive in Boat Wash). Myös Alutrack ja Sonic Shield suosittelevat Overdriven käyttöä yhdessä omien tuotteiden kanssa. Overdrive on tietysti ihanteellinen pinta, kun käytetään Seaboost Powerturf ja Powerbrush tuotteita.

Myös moneen uuteen veneeseen voit tilata Overdrive pinnoitteen riippuen kauppiaasta ja tehtaasta. Esimerkiksi Viggo veneet jotka tunnetaan suorituskyvystä ja tinkimättömästä laadusta tarjoavat Overdrive pinnoitetta asiakkailleen suoraan tehtaalta.

Biocidivapaa pinnoite on myös hyvä investointi, koska jo nyt löytyy alueita, vene-kerhoja ja venepesureita jotka kieltävät myrkkyvärien käytön. Tämä trendi yhdistettynä EU:n suositusten mukaiseen asteittaiseen myrkkyvärien täyskieltoon ennen vuotta 2030 on jo käynnissä.

Boatwasher Fisksätra båtbottentvätt (1)

Näin Itämerellä kasvaa eri pinnoille kauden aikana.

Leif Rosas / REDRIB Experience safarit valitsi Seaboost Overdrive pinnoitteen ja yllättyi.